Ole vinder Mad+medier prisen 2013

Mad+medier prisen 2013

I kategorien: AKADEMISK MADFORMIDLING

Vinder

Ole G. Mouritsen

Citation

“Oles formidling udmærker sig særligt ved først og fremmest and handle om MAD – altså den, vi spiser med nysgerrig glæde og sund appetit. Og det gør den ved ikke at se bort fra madens ernæringsmæssige aspekter, men ved at inddrage dem og deres videnskabelige grundlag i jagten på den slags mad, der både glæder ganen og øjet og samtidig gavner kroppen. Dette fokus på den hellige kulinariske treenighed af gane-øje-krop er Oles særkende – smukt udtrykt ikke mindst i bøgerne om tang, sushi og umami, hvor Ole med baggrund i sin videnskabelighed på en ligefrem og ukunstlet måde fortæller alle og enhver, der kan og gider læse, hvordan disse ting kan gå op i en højere enhed. Det er på den baggrund Ole G. Mouritsen vinder mad+medier-prisen 2013 i kategorien akademisk madformidling.”

Vindere af mad+medier prisen 2013